Tänään jopa 30 % alennus julisteista
Tilauksesi ollessa yli 39 €.
Tee oma Tauluseinä

Tee oma Tauluseinä

Oman tauluseinän luominen voi olla haastava urakka. Toisaalta kuvaseinän koon tulisi olla suhteessa huoneen kokoon ja kehysten pitäisi riippua suorassa ja siististi hyvin suunnitellussa ketjussa kuin linnunradan tähdet. Erikokoisten kehysten yhdisteleminen juuri oikein etäisyyksin ja miellyttävimpään järjestykseen ei koskaan ole helppoa. Tule mukaan, niin opastamme sinut onnistuneeseen lopputulokseen!

Eli miten rakennetaan galleriaseinä?

1. Suunnittelu
Aloita perusteellisella suunnittelulla. Ennen kuin rakennat oman tauluseinän, sinun on tiedettävä kuinka suuri osa seinästä käytetään, minkä kokoisia kehyksiä käytät, montako niitä tarvitaan, ja millaisin välein teokset ripustetaan. On hyvä idea suunnitella seinä piirustuksen avulla, jolloin voit paremmin hahmottella erilaisia ratkaisuja ja vaihtoehtoja. 

2. Budjetointi
Yhden julisteen tai kehyksen hankkiminen on melko halpaa, mutta investoinnista tulee huomattavasti suurempi, kun kyse on suuremmasta kokonaisuudesta. Parasta on päättää etukäteen, kuinka paljon rahaa olet valmis käyttämään. Tärkeätä on myös pitää kuluista kirjaa heti alusta alkaen.

3. Mittaa paikat huolella
Mittaa paljonko tilaa seinälläsi on. Paljonko pituutta, paljonko leveyttä? Tilan määrä voi asettaa haasteita, mutta se voi aivan hyvin myös tarjota mahdollisuuksia. Kun tiedät paljonko tilaa on käytettävissä, voit käyttää meiltä löytyviä malleja. Kenties niiden joukosta löytyy sinun seinääsi sopiva idea. Kaikissa malleissa on selvästi merkitty mittasuhteet.

4. Mukaudu tilaasi
Koko tilan mukaan. Iso tila antaa tietysti enemmän tilaa suuren tauluseinän toteuttamiseen. Mitä isompi huone, sitä enemmän seinätilaa, jolloin kukin teos saa enemmän tilaa hengittää.

5. Löydä oikea väribalanssi
Aloita seinän ja huonekalujen väreistä. Olisi hyvä varmistaa, että kehykset ja valitsemasi teokset ovat värien suhteen sopivassa harmoniassa seinien ja kalusteiden kanssa. Ensin voit valita kaksi tai kolme väriä. Sitten on helpompi saada aikaan sopiva balanssi paitsi seinälle ripustettavien teosten kesken, myös niiden ja muun ympäristön välillä. On myös hyvä pitää mielessä, ettei seinästä saisi tulla liian täyteen ahdettua sillisalaattia. 

6. Valitse teema!
Tästä hauskuus alkaa! Mikä on tauluseinäsi teema, aihe, tai konsepti? Gallerixin julisteista löytyy jotakin jokaiseen makuun ja tyyliin. Vaihtoehtoja on melkein rajaton määrä. Uskalla varioida ja yhdistellä erilaisia tyylejä, mutta koeta silti säilyttää punainen lanka. Yksi melko helppo valinta on käyttää mustaa ja valkoista, joita voi helposti käyttää myös värillisten teosten ja julisteiden kanssa. Teemana voi olla vaikka luonto, abstrakti taide, tai valokuvat. Vinkkinä, että esimerkiksi tekstijulisteita voi hallitusti käyttää rikkomaan valokuvajulisteiden ketjua.

Onnea!