Tänään jopa 30 % alennus julisteista
Tilauksesi ollessa yli 39 €.
Yhteistyössä Gallerixin kanssa
Sanna Wieslander

Syntymäjulisteita Sanna Wieslander

Rakastettujen henkilökohtaisten syntymäjulisteemme kokoelma kasvaa. Tutustu uusiin luonnoksiin "Cuddle" ja "Sweet Dreams", jotka kuvitti lahjakas taiteilija Sanna Wieslander. Uusilla syntymäjulisteilla on ainutlaatuinen ja rakastava ilme, ja ne on alun perin piirustanut Sanna Wieslander.
Kuvitettu käsin
Omistaa SWART-studion
Yksityiskohtaiset luonnokset
Cuddle

Kuvitus: Sanna Wieslander

59,00 €
Sweet Dreams

Kuvitus: Sanna Wieslander

59,00 €
Tutustu Taiteilijaan
Lahjakas ja osaava taiteilija ja piirtäjä. Kuka hän oikeastaan onkaan?
Miten kiinnostuit taiteesta ja piirtämisestä?

– Vartuin pienessä kaupungissa nimeltä Uddevalla, joka sijaitsee Ruotsin länsirannikolla. Pienenä kirjoitin koulupäiväkirjaani, että isona haluaisin olla eläintenhoitaja tai taiteilija. Koska olin allerginen karvaisille eläimille, piti minun unohtaa ensimmäinen vaihtoehto kokonaan.

Käsityöt, maalaus ja ompelu ovat aina kiinnostaneet minua, alkuun vain harrastuksena. Varmaankin siksi, että sain usein kuulla ettei taiteilija mikään oikea ammatti ole. Ehken saanut haaveilla isosti.

Olin aiemmin töissä terveydenhuolto- ja ravintola-alalla sekä vähittäiskaupassa. Kaikki säästöni menivät matkustamiseen, reissasin sydämeni kyllyydestä! Luulen, että noina aikoina koetin vain löytää oikean tien elämässä, eikä sitä oikein tahtonut löytyä. Vasta kun muutin Göteborgiin, palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Silloin päätin ottaa vuoden vapaata jotta voisin tehdä mitä lystään, vaikkei se johtaisi mihinkään. Kun sitten aloitin opiskella KV Art Academyssä, avautui minulle täysin uusi maailma!

Tunsin palavaa halua tehdä tätä koko ajan! Hain sittemmin Göteborgin Art Academyyn, jossa pääsin opiskelemaan graafista suunnittelua. Opimme muun muassa eri ​​tekniikoita piirrosten tulostamiseen. Julkaisin lopputyöni Instagramissa, jossa se levisi kulovalkean tavoin.

Aloin saada soittoja kaupoista, jotka halusivat ostaa mallitöitäni. Yhtäkkiä sain tehdä sitä mistä olin lapsena haaveillut. Perustin oman yrityksen ja myin piirroksiani julisteina. Se oli niin siistiä! Ja siitä lähtien homma on jatkunut.

Olen vuosien varrella osallistunut messunäyttelyihin ja ollut mukana muissakin ​​luovissa projekteissa. Näitä on ollut kaikkea seinämaalauksista ja kuvituksista mainoksiin, vaatteisiin, posliiniin ja tapettiin.

Kuinka kuvailisit tyyliäsi ja omaa taiteellista ilmaisua?

– Yksityiskohtaista, vähän mystistä, hassua ja kekseliästä. Teen todella yksityiskohtaista työtä, näin vanha taideopettajani aina sanoi. Saatan istua tuntikausia hiomassa pienimpiä yksityiskohtia 0,2 millin kynällä. Minusta tuntuu harvoin, että työni on valmis, ja saatan piirtää yhtä kuvitusta viikkoja, jopa kuukausia. Se on tietysti sekä hyvä että huono juttu.

Joskus toivon, että voisin tyytyä yksinkertaiseen viivapiirrokseen tai maalata jotain abstraktia, mutten usko että sellainen on minua varten. Minulle on tärkeää vain saada uppoutua yhteen kuvaan, se on minulle kuin meditointia.

Mikä inspiroi sinua luomaan taidetta?

– Minulle on tärkeää olla ulkona luonnossa ja saan siitä paljon inspiraatiota. Minulla on lapsesta lähtien ollut vilkas mielikuvitus ja kyky nähdä muotoja ja olentoja kaikkialla ympärilläni.

Halkeamat isossa kivessä näyttävät ihan vuoripeikolta, oksan lehdet muodostavat linnun ja niin edelleen. Tätä tuon alati taiteeseeni: Leikittelen mielikuvituksellani ja käytän erilaisia aiheita luoden uusia ja ihmeellisiä olentoja.

Minusta myös ihmiset ja persoonallisuudet ovat erittäin jännittäviä. Näin syntyi sarjani ”Animal Instinct", jossa pääsin yhdistämään ihmisten ja eläinten persoonallisuuksia.

Ebban syntyminen käänsi koko maailmamme ylösalaisin.
Sinulla on tytär. Mitä vanhemmuus merkitsee taiteellesi ja roolillesi taiteilijana?

– Ebban syntyminen käänsi koko maailmamme ylösalaisin. Ennen häntä luulin, että työskentelisin samalla tavoin kuin ennenkin ja aloittaisin kokopäiväiset työt taas pian uudelleen. Olen aina tykännyt tehdä paljon töitä ja suunnitelmana olikin olla äitiyslomalla vain puolisen vuotta. Mutta heti ensimmäisestä päivästä lähtien halusin vain jäädä kotiin meidän kauniin pienen tytön kanssa. Mitään muuta en halunnutkaan! Olin äitiyslomalla puolitoista vuotta ja tein töitä rennosti vain silloin kun oli hetki vapaata. Joskus tein töitä iltaisin tilattujen projektien parissa ja kävin studiollani parina päivänä kuukaudessa. Tietenkin otin Ebban mukaani.

Uusien julisteiden piirtäminen oli siis tauolla. Ebbasta sain paljon inspiraatiota muunlaiseen luovuuteen. Olin yhtäkkiä tekemässä seinämaalausta hänen huoneeseen, rakensin kuntosalin vauvalle, ompelin pehmoleluja, tein ilmapallolamppuja ja paljon muuta. Tein kaikkeni saadakseni hänelle mukavat oltavat.

Äitiysloma oli minulle monella tapaa tosi tärkeä. Erityisesti siksi että sain viettää paljon aikaa perheeni kanssa. Mutta sain myös aikaa tunnustella, minkälaista taidetta haluaisin jatkossa tehdä. Olen vuodesta 2013 alkaen kuvittanut julisteita, mikä on ollut todella hauskaa. Mutta olen viime aikoina halunnut laajentaa osaamistani myös muille tahoille.

Hain koristemaalauskurssille Tibron käsityöakatemiaan ja pääsin kuin pääsinkin sisään! Olen jo aiemmin tehnyt koristemaalausta, mutta haluan oppia lisää, erityisesti vanhoista tekniikoista ja käsityön taidoista. Olen nyt opiskellut siellä vähän yli kaksi kuukautta, ja tavoitteena on myös pystyä tekemään tätä pensseleillä ja vähän isompana, kun kuvitan julisteitani.

Seuraava kokoelmani tulee olemaan erilainen tähän mennessä luomiini kuviin verrattuna. Luonnostelen nimittäin tällä hetkellä uusia lasten kuvia. Kaikesta tulee kiittää Ebbaa. Vanhemmuus on kaiken kaikkiaan vaikuttanut syvästi rooliini taiteilijana. Se on laittanut arvoni uusiksi ja vienyt minua ihan erilaisiin suuntiin.

Valikoimasi taiteilijana on melko laaja. Olet tehnyt kaikenlaisia piirroksia ja maalauksia aina julisteista ja posliinista foodtruckeihin ja maalannut seinätaidettakin. Millaista oli piirtää syntymäjulisteita?

– Se oli tosi hauskaa! Ja erittäin vaikeaa! Ei ole helppoa piirtää vauvasta kuvaa, johon suuri yleisö voisi samaistua ja joka olisi samalla neutraali. Minulle oli myös vaikeaa piirtää yksinkertaisilla, selkeillä, mustilla viivoilla, jotka saa tulostettaessa skaalautuvaksi vektorigrafiikaksi, ja joka ei "piiloudu" ohuisiin kynän vetoihin ja varjoihin. Viivat ovat niin suoria ja puhuttelevia.

Mutta se oli tosiaan hauskaa ja teknisesti opettavaista, ja minusta lopputulos on hyvä: erittäin söpö pieni vauva.

Mikä on unelmaprojektisi taiteilijana?

– Mistä aloittaisin? On niin paljon mitä haluan tehdä!

Eräs pitkäaikainen unelmani on ollut tehdä oma lastenkirja ... Haluaisin sekä kirjoittaa että kuvittaa sen. Tämä on to-do-listallani. Toisekseen olisi ollut mahtavaa tehdä lavastuksia. Luoda teatterin lavalle rekvisiittaa ja miljöötä. Tai telkkariin ja elokuviin.

Saan tällä hetkellä paljon inspiraatiota opiskeluistani ja siksi haluankin viettää enemmän aikaa koristemaalauksen parissa. Maalata porraskäytäviä tai restauroida kirkkoja ja vanhoja taloja. Sellaisia juttuja. Olisi myös ollut kiva lisätä koristemaalausta omiin maalauksiini, järjestää näyttely eikä tehdä kaikkea niin perinteisesti. Olisin voinut tehdä vanhoista aiheistani vähän omituisempia ja hullumpia, mutta käyttää samaa tekniikkaa.

Näin se on. On vielä monia hauskoja projekteja, joihin haluan osallistua!

Lue lisää