Tänään jopa 30 % alennus julisteista
Tilauksesi ollessa yli 39 €.
Istutamme puita Brasiliassa

Istutamme puita Brasiliassa

Gallerix tukee organisaatiota Eden Reforestation Project (entinen OneTreePlanted), joka istuttaa uusia puita ympäri maailmaa maihin, jotka Madagaskar, Kenia, Indonesia, Filippiinit, Brasilia ja Nepal. Jokaista tuotannossamme käytettyä puuta kohden istutamme kaksi uutta puuta. Näin varmistamme kestävän tuotannon ja sen, että planeettamme ja ekosysteemimme voivat toimia nyt ja tulevaisuudessa.

Viimeisin lahjoituksemme Eden Reforestation Projectille antaa organisaatiolle mahdollisuuden istuttaa noin 6 600 uutta puutainta. Olemme päättäneet lahjoittaa puiden uudelleenistutusprojekteihin Brasiliassa.

 

Eden Reforest Project

Eden Reforestation Project

 

Puiden istuttaminen Brasiliassa

Maatalousteollisuuden kasvu on Brasilian metsien hävittämisen tärkein syy. Intensiiviset viljelytekniikat heikentävät maaperää nopeasti, lisäävät kasvihuonekaasupäästöjä ja uhkaavat perinteisten ryhmien, alkuperäiskansojen ja Quilombola-yhteisöjen suojelua. Metsittämällä maa-alueita Amazonissa, Cerradossa ja rannikolla autamme palauttamaan ekosysteemejä ja luomme taloudellisia mahdollisuuksia ympäröiville yhteisöille.

Miksi puut ovat tärkeitä ympäristölle?

Puut puhdistavat hengittämämme ilman, suodattavat juomaamme vettä ja tarjoavat elinympäristön yli 80 %:lle maailman maan biologisesta monimuotoisuudesta. Metsät työllistävät yli 1,6 miljardia ihmistä, sitovat haitallista hiiltä ilmakehästä ja ovat keskeisiä ainesosia 25 prosentissa kaikista lääkkeistä. Oletko koskaan ottanut aspiriinia? Se tulee puun kuoresta.

Puilla on keskeinen rooli sadeveden vangitsemisessa ja luonnonkatastrofien, kuten tulvien ja maanvyörymien, riskin vähentämisessä. Niiden monimutkaiset juurijärjestelmät toimivat suodattimina, poistaen epäpuhtauksia ja hidastaen veden imeytymistä maaperään. Tämä prosessi estää vesiliukumäkien haitallisen eroosion ja vähentää ylikyllästymisen ja tulvien riskiä. YK:n elintarvike- ja maatalousyhdistyksen mukaan kypsä ikivihreä puu voi vangita yli 15 000 litraa vettä vuodessa.

Yksi ​​puu voi olla koti sadoille hyönteislajeille, sienille, sammalille, nisäkkäille ja kasveille. Erilaiset metsäeläimet tarvitsevat ravinnon ja suojan tyypistä riippuen erilaisia ​​elinympäristöjä. Ilman puita metsäeläimillä ei olisi kotipaikkaa.

Puut auttavat jäähdyttämään planeettaa imemällä ja varastoimalla haitallisia kasvihuonekaasuja, kuten hiilidioksidia, runkoon, oksiin ja lehtiin - ja vapauttamalla happea takaisin ilmakehään. Kaupungeissa puut voivat laskea ympäristön lämpötilaa jopa 8 celsiusastetta. Yli 50 prosenttia maailman väestöstä asuu kaupungeissa – määrän odotetaan nousevan 66 prosenttiin vuoteen 2050 mennessä – saastumisesta ja ylikuumenemisesta on tulossa todellisia uhkia. Onneksi kypsä puu voi imeä keskimäärin 22 paunaa hiilidioksidia vuodessa, mikä tekee kaupungeista terveellisemmän ja turvallisemman paikan asua.