Tänään jopa 30 % alennus julisteista
Tilauksesi ollessa yli 39 €.
Inspiraatiota lastenhuoneisiin

Inspiraatiota lastenhuoneisiin

Oletko alkanut miettimään, että pitäisi kyllä sisustaa lastenhuone uudelleen? Etsitkö inspiraatiota ja näppäriä vinkkejä sisustamiseen? Jos näin on, olet oikeassa paikassa! Lue oppaamme johon olemme koonneet 10 parasta vinkkiämme lastenhuoneen sisustamiseen.

1. Ajattele tarpeita, ei trendejä
Kun lastenhuonetta sisustetaan, tulisi eniten ajatella lapsen tarpeita, eikä niinkään sitä mikä on nyt trendikästä. Kaikki lapset ovat erilaisia ja heillä on erilaisia tarpeita leikkejä varten, kuten myös sen suhteen minkälaista stimulaatiota he tarvitsevat. Luonnollisesti myös ikä vaikuttaa siihen, mitä huoneeseen laitetaan. Voit joutua tekemään valintoja esimerkiksi kotoisan nurkkauksen, suuren sohvan, tai opiskelutilan välillä. Pienet lapset usein tarvitsevat reilummin lattiatilaa, koska he leikkivät siellä enemmän. Tämä voidaan saavuttaa mm. kätevillä säilytystiloilla ja hyllyillä jotka käyttävät vertikaalista tilaa.

2. Tee huoneesta persoonallinen
Lapset pitävät siitä, että huone on heidän näköisensä eli siitä näkyy päällepäin kuka siinä asuu. Huone voi esimerkiksi sisältää paikan johon voi kerätä koulussa tehdyt askartelut ja vaikka käsityöt. Piirustukset ja maalaukset on myös hyvä laittaa seinälle järjestelmällisesti ja siististi. Kiva nimikyltti ovessa voi olla persoonalliseksi muokattu, ja se tekee lapsen varmasti ylpeäksi huoneestaan!

Juliste tulosteita lastenhuoneeseen

@taamaraaa.a

3. Anna lapsen päättää
On tietysti hyvä idea kysyä lapselta mitä hän haluaa ja mistä hän pitää. Jos vastaus on mustat seinät pääkalloilla ja hirviöillä koristeltuina, sinun ei välttämättä tarvitse täyttää toivetta aivan pilkulleen. Silti lasten ideoita voi käyttää inspiraation lähteenä, omien ideoiden lisäksi. Pitääkö lapsi tähdistä ja avaruudesta? Tai eläimistä ja luonnosta? Yhden seinän voi esimerkiksi päällystää tapetilla jossa on tähtikuvioita tai eläimiä. Avaruus-aiheisia julisteita on myös paljon käytettävissä. Meiltä löytyy hieno valikoima julisteita jotka kiinnostavat lapsiakin.

Hienoja lasten maalauksia

@kamila.byk

4. Täytä huone leikillä ja ilolla
Lapsen elämän tulisi olla täynnä leikkiä ja rakkautta, ja niin heidän huoneensakin! Minimalistisille trendeille on paikkansa ja aikansa, mutta lapsen huone pitäisi olla tyyliltään iloinen ja toimiva. Pidä siis huolta että säilytystilaa on tarpeeksi ja että tilaratkaisut ovat käytännöllisiä. Sisusta tyylikkäillä yksityiskohdilla jotka perustuvat leikkiin ja toimivuuteen. Fiksut varastotilat ovat toimivia, kun lapselle on helppo päästä käsiksi suosikkileluihinsa, ja vanhemmat saavat pidettyä paikat siisteinä.

5. Sisusta teeman mukaisesti
Aloita etsimällä jokin tyyli tai teema, jonka mukaisesti haluat sisustaa koko huoneen. Se voi olla vaikka avaruus, luonto, jokin väri, tai mielenkiinnon kohde. Voit sitten tehdä teeman mukaiset valinnat värien suhteen, käytitpä seiniin sitten maalia tai tapettia. Voit myös mahdollisuuksien mukaan yrittää löytää teemaan sopivia leluja, seinäkoristeita, ja muita huoneeseen kuuluvia asioita. Tai voit tehdä ne itse! Valikoimastamme löydät helposti hyvin yhteensopivia julisteita jos haluat luoda söpön galleriaseinän tai vain ripustaa pari julistetta sievästi yhteen. 

6. Ota lattia käyttöön
Lattia on tärkeä sekä tyylin että toimivuuden kannalta. Hieno matto on yleensä hyvä aloitus, kunhan se on oikeanlainen. Pienet lapset tarvitsevat paljon leikkitilaa lattialta, jonka olisi hyvä olla tasaista. Silloin ohut matto voi toimia hyvin, sillä se on myös helpompi pitää puhtaana. Kun lapset ovat jo isompia, paksumpi matto voi olla parempi luomaan kodikasta tunnetta huoneisiin. 

Kalusteet lastenhuoneessa

@ooarven

7. Käytä designia joka on myös kätevää
Saatavilla on paljon tyylikkäitä huonekaluja, hyllyjä, mattoja, varastointiesineitä, jotka on suunniteltu juuri lasten huoneisiin. Käytännöllisten kalusteiden ei tarvitse olla rumia ja tylsiä, vaan tyylikkäät design-esineet ja -huonekalut voivat aivan yhtä hyvin lapsiystävällisiä. Miksi et valitsisi tyylikkäitä, luonnonmateriaaleista tehtyjä huonekaluja lastenhuoneeseenkin?

8. Uskalla käyttää kuvioita ja värejä
Lapsille suunnattujen tilojen pitäisi olla leikkisiä ja inspiroivia. Lapset rakastavat värikkyyttä ja erilaisia muotoja, joten lastenhuoneessa on lupa käyttää räiskyvämpiä ratkaisuja kuin muualla talossa. Muutenhan Skandinaviassa käytetään usein hillittyjä ja puhtaita tyylejä. Seinämaaleissa on paljon valinnanvaraa värien suhteen, kuten myös tapeteissa, joissa on lisäksi erilaisia kuvioita saatavilla hurja valikoima. Sitten voit tehdä seiniin loppusilauksen huolella valituilla julisteilla. Löydät kaiken lapsille suunnatun seinätaiteen täältä. 

9. Älykäs varastointi
Älykäs varastointi ei ole missään muualla talossa niin tärkeää kuin lastenhuoneessa. Siellä on pystyttävä luomaan tilaa leikkimiseen lattialle, joten varastointi on hyvä hoitaa vertikaalisessa muodossa. Lisäksi sängyn alla oleva tila on järkevää ottaa käyttöön esimerkiksi kiskoilla seisovan ja liikkuvan laatikon avulla, sillä se on lapsille sopivan helppo liikuteltava. Laatikko kätkee hienosti pois näkyvistä suuren osan leluista siksi aikaa kun niitä ei tarvita. Myös sopivan kokoinen ja sopivan korkuinen kirjahylly on tervetullut lisä lastenhuoneeseen. 

10. Suunnittele myös tulevaisuutta
Lapset kasvavat ja kehittyvät nopeasti. Niinpä lastenhuoneen sisustamisen yhteydessä on hyvä olla tietoinen tulevastakin. Kenties vuode on päivitettävä muutaman vuoden kuluttua isompaan, ja kirjoituspöytä tulee ajankohtaiseksi viimeistään kouluun menevälle. Myös vaatekaappi voidaan joutua vaihtamaan isompaan 3-5 vuoden kuluttua.

Onnea matkaan lastenhuoneen kanssa!