Tänään jopa 30 % alennus julisteista
Tilauksesi ollessa yli 39 €.
Black Friday 2023

Black Friday 2023

Vuoden suurin ostospäivä! Tänä vuonna Black Friday on marraskuun 24. päivä. Me aloitamme alennusmyynnin varaslähdöllä jo sunnuntaina 19.11. joten järjestämme Black Weekin, joka huipentuu Cyber Mondayhin 27.11. Käytä tilaisuutta hyväksi ja osta halpoja julisteita ja kehyksiä kun alennukset ovat voimassa. Kannattaa tarttua tilaisuuteen ja ostaa julisteita ja kehyksiä jouluksi jo Black Fridayn ja Black Weekin aikana. 

Tilaa uutiskirjeemme tänään ja saat erikoistarjouksia ja alennuksia ennen muita.

Tarina Black Fridayn takana
Black Friday on saanut alkunsa Yhdysvalloista ja se on aina marraskuun lopulla perjantaina, päivä amerikkalaisten perinteisen juhlan eli Kiitospäivän jälkeen. Tuo päivä sai suuren merkityksen shoppailupäivänä ensimmäisen kerran vuonna 1924, jolloin Macy´s-tavarataloketju julkisti pitävänsä alennusmyynnin New Yorkissa Kiitospäivän paraatin aikana. Sen jälkeen monet myymälät seurasivat perässä, ja Kiitospäivän jälkeisestä perjantaista tuli joulushoppailun alkupäivä ja myös koko vuoden suurin ostospäivä. Black Friday eli musta perjantai ei ole virallinen lomapäivä Yhdysvalloissa, mutta useimmat työpaikat ja koulut ovat silloin kiinni jotta ihmiset voivat käyttää hyödykseen alennukset niin myymälöissä kuin nettikaupoissakin.

Black Fridayn alkuperä
Mustan perjantain nimen alkuperästä on eriäviä mielipiteitä. Joidenkin mukaan se tulee siitä, että myymälöillä oli tapana vaihtaa punaiset tappiomerkinnät mustiin kannattavuusmerkkeihin, kun myynti ampaisi hurjiin lukemiin mustan perjantain alennuksien myötä. Eräiden mukaan nimen alkuperä on Philadelphiassa, jossa poliisit 1960-luvun alussa kutsuivat Kiitospäivän jälkeistä ostospäivää mustaksi perjantaiksi, koska hallitsemattomat väkimassat ottivat kadut valtaansa kuin mellakassa. 

Black Friday Suomessa
Vaikka Black Friday on jo pitkään ollut suuri päivä Yhdysvalloissa, sen leviäminen esimerkiksi Suomeen kesti pitkään. Vasta 2010-luvulla jotkut myymälät ja ketjut aloittivat käyttämään Black Friday -termiä alennuskampanjoissaan. Suosio on kuitenkin kasvanut eksponentiaalisesti täälläkin, ollen vuoden isoin ostospäivä niin myymälöissä kuin netissäkin. 


Kampanjaan